tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post3663867148604497376..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Makowiec WigilijnyLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-40501761416990150222008-12-08T12:20:00.000+01:002008-12-08T12:20:00.000+01:00Ojejku,ojejku.Ja tez bede robić pierwszego w życiu...Ojejku,ojejku.Ja tez bede robić pierwszego w życiu makowca, ale żeby nie było skuchy na święta to jutro wypróbuję ten przepis, bo w środę ma przyjść koleżanka na kawkę.Wygląda super, ślinka mi leci.Mam nadzieję,że te 3 gr to chodzi o drożdże świeże....?<BR/>Pozdrawiam <BR/>ElaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-19393945618641387782008-12-07T19:31:00.000+01:002008-12-07T19:31:00.000+01:00Moim zdaniem z tego przepisu spokojnie można zrobi...Moim zdaniem z tego przepisu spokojnie można zrobić 4 mniejsze makowce. Co do nadzienia - różne są teorie, moim zdaniem wystarczy masę zostawić na kilka godzin. Bakalii dodaję najczęściej "na oko", w zależności od upodobań.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-6823859047333016162008-12-06T13:32:00.000+01:002008-12-06T13:32:00.000+01:00I ja chcę upiec swój pierwszy w życiu makowiec :) ...I ja chcę upiec swój pierwszy w życiu makowiec :) Mam tylko jedną obawę, żeby masa makowa nie wyszła za sucha :( Więc jak długo powinna masa makowa odpoczywać po dodaniu wszystkich składników i ile może być bakalii w stosunku do ilości maku? I ostatnie pytanie na ile Twoim zdaniem porcji wychodzi ten makowiec, bo ja mam do obskoczenia dwa domy po ok. 6 osób i trochę jeszcze nam w domku chciałabym zostawić :)))Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.com