tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post3253132295792383074..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Chałka rosyjska. Russian challah.Liskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-24961844508204794192014-08-10T17:39:44.023+02:002014-08-10T17:39:44.023+02:00Do chałki dodajemy same białka a żółtkiem smarujem...Do chałki dodajemy same białka a żółtkiem smarujemy czy te żółtka to dodatkowow ?Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-30525277302499981362012-02-02T14:10:55.014+01:002012-02-02T14:10:55.014+01:00Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić gład...Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto - dodałam więc dwa jajka z przepisu a na koniec doczytałam, że żółtak wykorzystac do "nabłyszczenia" chałki. Czyli źle zrobiłam, że dodałam te jajka do ciasta a te żółtka mają być dodatkowo? Aż się boję co to mi wyjdzie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-30649949033852913102011-05-27T16:31:27.752+02:002011-05-27T16:31:27.752+02:00Zrobiłam z połowy porcji i żałuję jest wspaniała. ...Zrobiłam z połowy porcji i żałuję jest wspaniała. Posypałam kminkiem i czarną solą. Mi najlepiej smakuje z masłem .Hanianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-46198055728089005242011-03-09T18:43:17.879+01:002011-03-09T18:43:17.879+01:00Witam, chcialam zapytać czy można olej zamienic na...Witam, chcialam zapytać czy można olej zamienic na masło? i jak to się ewentualnie przelicza:) Pozdrawiam i gratuluje cudownej strony:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-68540027733002646962010-06-09T08:29:07.786+02:002010-06-09T08:29:07.786+02:00Udała się! Rzeczywiście zajmuje to trochę czasu, a...Udała się! Rzeczywiście zajmuje to trochę czasu, ale uważam, że warto. Szczególnie, że kminek uwielbiam! Polecam i powodzenia życzę :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-60074198299549727602010-05-02T16:50:57.553+02:002010-05-02T16:50:57.553+02:00Wspanialy przepis szczegolnie dla poczatkujacych j...Wspanialy przepis szczegolnie dla poczatkujacych jak ja:)Chalke pieknie zaplotlam i zostawialm do wyrosniecia....i tak wyrosla ze zamiast plecionej chalki zajadamy sie okragla chalka,czy moze mi Pani podpowiedziec gdzie popelnilam blad? BeeSweetBeeSweetnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-77014713511991717872010-03-19T11:01:43.154+01:002010-03-19T11:01:43.154+01:00Robiłam w poniedziałek. Jedmna poszła w "świa...Robiłam w poniedziałek. Jedmna poszła w "świat", a drugiej... została pietka. Ta chałka była pyszna. Mi też bardzo odpowiada połączenie z kminkiem:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-85316730546827504302010-02-18T21:08:52.316+01:002010-02-18T21:08:52.316+01:00Chałka jest przepyszna!!! Wczorajsza zjedliśmy z M...Chałka jest przepyszna!!! Wczorajsza zjedliśmy z Młodym Człowiekiem i połowa mojego biura :) a dziś produkuje się nowa...<br />Mniam!<br />Pozdrawiam!M.https://www.blogger.com/profile/15068817043200981528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-31270502248180764102010-01-30T21:00:57.686+01:002010-01-30T21:00:57.686+01:00Lisiczko!
Dziękuję:)
Chałeczka przepyszna, tylko n...Lisiczko!<br />Dziękuję:)<br />Chałeczka przepyszna, tylko nie wyrosła.. ale cóż.<br />Na pewno upiekę powtórkę za parę tygodni, a wtedy na maxa się postaram i na pewno będzie super;)<br />Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.<br />Olcik.<br />link do mojego wpisu- http://waniliowachmurka.blox.pl/2010/01/Chalka-rosyjska-Russian-challah.htmlWaniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-85040896878346331242010-01-24T22:26:10.968+01:002010-01-24T22:26:10.968+01:00Ależ misterne sploty. Piękne! Chałki jeśli jadałam...Ależ misterne sploty. Piękne! Chałki jeśli jadałam, to tylko te lekkie niczym piórko o strukturze przypominającej watę. Ale myślę, że i tę warto wypróbować. Ba! Na pewno warto.<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-10822064509375538052010-01-24T20:01:55.940+01:002010-01-24T20:01:55.940+01:00Lisko, napawam się na razie pieknym słowem, zdjęci...Lisko, napawam się na razie pieknym słowem, zdjęciami i urodą Twoich wypieków. Zaglądam sobie codziennie i moje postanowienie nabiera mocy urzędowej a postanowienie brzmi następująco: zrobię wszystkie wypieki z Twojego bloga, czas do końca 2010. Nie jestem nowicjuszką, dużo piekę a chleb od 2 lat jemy tylko domowy.<br />Od jutra zakasuję rękawy zaczynam od zwykłych bułeczek.<br />pozdrawiam<br />Agnieszkacygahttps://www.blogger.com/profile/05266399595872101335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-75982753443538959402010-01-24T10:33:00.415+01:002010-01-24T10:33:00.415+01:00Cudownie pyszna :-)Dziękuję za wspaniały acz prost...Cudownie pyszna :-)Dziękuję za wspaniały acz prosty przepis ( wyrabiałam w maszynie ).Anna Mhttps://www.blogger.com/profile/04334926483201139021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-66834610813264685952010-01-24T01:15:42.744+01:002010-01-24T01:15:42.744+01:00Lisko, chalka jest przepiekna:) az oczu nie moge ...Lisko, chalka jest przepiekna:) az oczu nie moge oderwac. <br />pozdrawiam cieploOlahttps://www.blogger.com/profile/10458941383269418750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-83799228002467596972010-01-23T14:08:14.421+01:002010-01-23T14:08:14.421+01:00Oh- uwielbiam Twoje przepisy- wszystko tak smaczni...Oh- uwielbiam Twoje przepisy- wszystko tak smacznie i cudownie, wygląda.Ewelinahttps://www.blogger.com/profile/12583954963880905489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-84726582162457597842010-01-22T11:02:55.814+01:002010-01-22T11:02:55.814+01:00Wow, piękna.... oczarowała mnie. Chylę czoła.Wow, piękna.... oczarowała mnie. Chylę czoła.Cezoniahttp://wino-i-oliwki.blog.onet.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-43797230668382178332010-01-22T09:46:37.818+01:002010-01-22T09:46:37.818+01:00A ja trzymam (i nie puszczę) za słowo w temacie pr...A ja trzymam (i nie puszczę) za słowo w temacie przepisu na chałkę do dżemu :)caracordatahttps://www.blogger.com/profile/08478103703741551293noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-70289534305647870762010-01-22T07:29:55.298+01:002010-01-22T07:29:55.298+01:00Jestem początkująca, jeśli chodzi o drożdżowe cuda...Jestem początkująca, jeśli chodzi o drożdżowe cuda i dlatego proszę o przeliczenie tego oleju na szklanki lub łyżki, bo rozumiem że w takiej ilości używasz go do ciasta ;)<br />Czy można go zastąpić oliwą, a jeśli nie, to jaki olej polecasz :)Halinahttps://www.blogger.com/profile/06782222741141276195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-82769721304573493262010-01-22T00:15:45.201+01:002010-01-22T00:15:45.201+01:00Obie przecudnej urody.
Uwielbiam chałkę.
Pięknie p...Obie przecudnej urody.<br />Uwielbiam chałkę.<br />Pięknie pleciesz :D Kochanie;<br />Caluję.<br />M<br />:*****Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-38492659390802595982010-01-21T19:26:15.593+01:002010-01-21T19:26:15.593+01:00Fantastyczna. Dla mnie splot chałki pozostanie na ...Fantastyczna. Dla mnie splot chałki pozostanie na zawsze tajemnicą :)Maltahttps://www.blogger.com/profile/01980453156192649811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-26043901402320046712010-01-21T14:41:38.396+01:002010-01-21T14:41:38.396+01:00Lisko dziękuje za odpowiedzLisko dziękuje za odpowiedzmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-346395416918398132010-01-21T08:38:38.414+01:002010-01-21T08:38:38.414+01:00Chałka jest niezwykle prosta do zrobienia, a przy ...Chałka jest niezwykle prosta do zrobienia, a przy tym niesamowicie smaczna.<br />Pozwolę sobie podać link jak zapleść chałkę z 6 wałeczków. Mi filmy z youtube bardzo ułatwiają naukę :)<br />http://www.youtube.com/watch?v=22p3wIHLupc<br />POLECAM i dziękuję za przepis! :)Tilohttps://www.blogger.com/profile/10954742410829495178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-14245208832949655152010-01-20T22:35:03.519+01:002010-01-20T22:35:03.519+01:00Nie ma u nas swiezych drozdzy, ile trzeba suchych,...Nie ma u nas swiezych drozdzy, ile trzeba suchych, z gory dziekujeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-51068361497228053532010-01-20T21:50:42.708+01:002010-01-20T21:50:42.708+01:00Chałka z masłem i kubek kakao. Sto lat nie było w ...Chałka z masłem i kubek kakao. Sto lat nie było w mojej kuchni tego zestawu, ale chyba czas to zmienić :) Piękne pierwsze zdjęcie, zjawiskowy nóż!Ewahttps://www.blogger.com/profile/14569791422686760384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-74870499673855561412010-01-20T20:33:59.293+01:002010-01-20T20:33:59.293+01:00Jest przepiękna i jak cudownie zapleciona!:)))Jest przepiękna i jak cudownie zapleciona!:)))Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-18217278729045579772010-01-20T20:13:27.966+01:002010-01-20T20:13:27.966+01:00Kok zrobiłam plotąc chałkę z 4 części (tak jak war...Kok zrobiłam plotąc chałkę z 4 części (tak jak warkocz), następnie zwinęłam ją tak, jak ślimaka, koniec wkładając pod spód. Czyli ten kok to jest dokładnie to samo, co z kminkiem, tylko zwinięte.<br /><br />Agatku, woda ciepła.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.com