tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post2469543274158025689..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Chleb pszenny z rodzynkamiLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-83605601258732330802014-10-16T18:53:23.037+02:002014-10-16T18:53:23.037+02:00SUPER CHLEBEK…………
http://bit.ly/pakietmedycznySUPER CHLEBEK…………<br />http://bit.ly/pakietmedycznyBeata Hawrylkohttps://www.blogger.com/profile/12055744604848136224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-45450662895067350072013-09-07T05:48:20.400+02:002013-09-07T05:48:20.400+02:00儲存柴灣倉庫出租新蒲崗儲存庫網頁主機屋申請網頁寄存代理收費筲箕灣倉伺服器寄存申請<a href="http://hkmini.com" rel="nofollow">儲存</a><a href="http://selfstoragehk.com" rel="nofollow">柴灣</a><a href="http://selfstoragehk.com" rel="nofollow">倉庫</a><a href="http://ministoragehk.com" rel="nofollow">出租</a><a href="http://timemini.com" rel="nofollow">新蒲崗</a><a href="http://selfstoragehk.com" rel="nofollow">儲存庫</a><a href="http://swissbusinessbank.com" rel="nofollow">網頁</a><a href="http://newsbook.cn" rel="nofollow">主機屋</a><a href="http://newsbook.hk" rel="nofollow">申請</a><a href="http://caolee.com" rel="nofollow">網頁</a><a href="http://newsbook.cn" rel="nofollow">寄存</a><a href="http://newsbook.cn" rel="nofollow">代理</a><a href="http://qwer01111030.blogspot.com" rel="nofollow">收費</a><a href="http://user.qzone.qq.com/2917694899/infocenter#!app=2&via=QZ.HashRefresh&pos=catalog_list" rel="nofollow">筲箕灣</a><a href="http://blog.qooza.hk/timemini" rel="nofollow">倉</a><a href="http://blog.tianya.cn/blogger/blog_main.asp?BlogID=4773791" rel="nofollow">伺服器</a><a href="http://blog.yahoo.com/_5WSFLCTSTBWSJ4ELD7NQXHZ6AE/articles/page/1" rel="nofollow">寄存</a><a href="http://blog.tianya.cn/blogger/blog_main.asp?BlogID=4705628" rel="nofollow">申請</a>Timemimi 當代迷你倉https://www.blogger.com/profile/02322294614981938842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-26322013293304045272013-04-01T00:16:36.410+02:002013-04-01T00:16:36.410+02:00Planuję zakup kamienia do piekarnika. Zauważyłam ż...Planuję zakup kamienia do piekarnika. Zauważyłam że jest ich kilka rodzajów. Czym się kierować przy wyborze??ekologiczna kuchniahttps://www.blogger.com/profile/00340585572692345338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-12144303106906654832013-03-26T14:02:15.346+01:002013-03-26T14:02:15.346+01:00A ja się zastanawiam czy można ten chleb upiec w g...A ja się zastanawiam czy można ten chleb upiec w garnku rzymskim i jak długo go wtedy piec, bo powinno się chyba go wstawić do zimnego piekarnika?paulihttps://www.blogger.com/profile/16881053019275273839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-67031309073367228982013-01-10T18:33:53.310+01:002013-01-10T18:33:53.310+01:00Piękne te chleby... Aż pachnie z ekranu...
Muszę c...Piękne te chleby... Aż pachnie z ekranu...<br />Muszę chyba wrócić do pieczenie chlebów. W wakacje zakatrupiłem zakwas który pięknie dla mnie pracował ponad pół roku.<br />Relację z wypieków postaram się zamieścić: http://fotogoto.pl<br />ZapraszamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03628480246261770801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-45981768160323276212012-11-07T23:22:04.217+01:002012-11-07T23:22:04.217+01:00czy ten chlebek mocno się kruszy?
pozdrawiam, Ani...czy ten chlebek mocno się kruszy?<br /><br />pozdrawiam, Ania.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10118936955826915283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-14792432652439794852012-10-26T22:36:19.580+02:002012-10-26T22:36:19.580+02:00Muszę wreszcie zrobić. Te apetyczne zdjęcia i opis...Muszę wreszcie zrobić. Te apetyczne zdjęcia i opisy to najlepsza motywacja. Pozdrawiam:)Ewa (lifegoodmorning)https://www.blogger.com/profile/09302930758195461149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-31181426164290844472012-07-18T01:57:27.374+02:002012-07-18T01:57:27.374+02:00Tylko sie obliżę i to bedzie na tyle :))Tylko sie obliżę i to bedzie na tyle :))... od rana do wieczora ....https://www.blogger.com/profile/00393378346547569710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-37646285535525748262012-06-24T09:27:56.651+02:002012-06-24T09:27:56.651+02:00śliczne zdjęciaśliczne zdjęciaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-67265150142396433602012-06-19T14:37:33.201+02:002012-06-19T14:37:33.201+02:00upiekłam, dziękuję za przepis :)
http://slodkie.bl...upiekłam, dziękuję za przepis :)<br />http://slodkie.blox.pl/2012/06/Chleb-pszenny-z-rodzynkami.htmlbialoczarnahttps://www.blogger.com/profile/08664281741310874905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-15008785068729003582012-05-20T20:46:10.544+02:002012-05-20T20:46:10.544+02:00Pysznie wygląda:) Pozdrawiam:)Pysznie wygląda:) Pozdrawiam:)Agahttps://www.blogger.com/profile/00262053877502053497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-75569657977556688472012-05-05T21:51:17.154+02:002012-05-05T21:51:17.154+02:00fajny blog
zapraszam do mnie www.deserlandia.blo...fajny blog <br /><br />zapraszam do mnie <a href="http://deserlandia.blogspot.com/" rel="nofollow">www.deserlandia.blogspot.com</a>Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06948552009515314564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-28595311576341778722012-05-04T14:14:39.822+02:002012-05-04T14:14:39.822+02:00Rodzynki wyglądają trochę jak borówki, niesamowici...Rodzynki wyglądają trochę jak borówki, niesamowicie :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/09764586836177064619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-34332493649296611012012-04-17T22:55:06.549+02:002012-04-17T22:55:06.549+02:00haha Zjadliwa super napisała :D Kurczę blaszka (!)...haha Zjadliwa super napisała :D Kurczę blaszka (!) chleba mi się zachciało!!!!!!!!!!!:))<br />Świetne zdjęcia!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-59846668938992232302012-04-17T11:32:38.797+02:002012-04-17T11:32:38.797+02:00bardzo chętnie zostałabym Pani mężem! gdybym akura...bardzo chętnie zostałabym Pani mężem! gdybym akurat nie była żoną mojego męża :) blog piękny a przepisy doskonałe, dziękuję za inspiracje!zjadliwahttps://www.blogger.com/profile/15005208376838276216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-83117956076344218442012-04-15T21:24:11.904+02:002012-04-15T21:24:11.904+02:00WEGE/INFO. (BIOLOGICZNA POMOC !!).
CHLEB ANTYM...WEGE/INFO. (BIOLOGICZNA POMOC !!). <br /><br />CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL. STABILNY POZIOM CUKRU 4-5 GODZIN. ♥♥♥♥♥<br /><br />5.TEMAT. <br />CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU CHLEBA ANTYMIAŻDŻYCOWEGO-IRL (MINI CHLEBKI). *****<br /><br />KASZĘ jęczmienną (tzw. średnia lub drobna) __250g. oraz RYŻ biały __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody. <br /><br />PRZYPRAWY TO: <br />Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut. <br /><br />UGOTOWANE KASZA I RYŻ (MASA RAZEM 650 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY: <br />Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej). <br /><br />DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. KASZĘ Z RYŻEM WRAZ Z OTRĘBAMI:<br />Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.<br /><br />ISTOTNE: <br />Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.<br /><br />CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:<br />80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. <br /><br />CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:<br />Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !! <br /><br />OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):<br />Każdy CHLEB wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!). <br /><br />PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; ***** <br />Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRLAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-90267101300866734282012-04-02T15:19:05.309+02:002012-04-02T15:19:05.309+02:00Jak ja dawno nie piekłam chleba... Mama mi zamordo...Jak ja dawno nie piekłam chleba... Mama mi zamordowała w afekcie zakwas i jakoś nie mogłam się zebrać to zrobienia nowego... I tak sobie wzdychałam do tych wszystkich żurków na zakwasie, chlebków i bułeczek, a tu nagle mój mąż wrócił dzisiaj z pracy i wręczył mi słoik zakwasu :D Dostał go od żony kolegi z pracy ^^ Jestem zachwycona, a ten chlebek wygląda na taki, co by chciał być upieczony i to jeszcze dziś! (A w zasadzie jutro, bo zakwas musi troszkę popracować :])Toczkahttps://www.blogger.com/profile/08598194698063465187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-84436962772830216142012-04-02T15:06:42.368+02:002012-04-02T15:06:42.368+02:00Z orkiszu w miejsce pszenicy i z jagodami goji ora...Z orkiszu w miejsce pszenicy i z jagodami goji oraz żurawiną zamiast rodzynek, w zwykłych keksówkach - wyszedł wyśmienicie:) Dziękuję Ci Lisko za inspirację.Mimoza Monikahttps://www.blogger.com/profile/03894918390037550804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-15104504897288217782012-04-01T20:16:51.031+02:002012-04-01T20:16:51.031+02:00mniam!mniam!Psie Wędrówkihttps://www.blogger.com/profile/02548888930186860906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-29812631441927329092012-03-29T19:37:52.002+02:002012-03-29T19:37:52.002+02:00Wspaniały ten chlebek. Cudownie wygląda. A zdjecia...Wspaniały ten chlebek. Cudownie wygląda. A zdjecia takie piękne.!:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-44590676053309214322012-03-29T18:26:03.231+02:002012-03-29T18:26:03.231+02:00Do tej pory piekłam chleby żytnio - orkiszowe, ale...Do tej pory piekłam chleby żytnio - orkiszowe, ale czas już chyba na pszeniczny, nie tylko z zakwasem ale i z drożdżami. Ten przepis szczególnie mi się Lisko podoba:) Tylko rodzynki (nie wszyscy lubią) zastąpię żurawiną albo jagodami goji, bo chyba można?Mimoza Monikahttps://www.blogger.com/profile/03894918390037550804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-62276483327947443042012-03-29T16:55:18.104+02:002012-03-29T16:55:18.104+02:00Lisko - piekne chlebusie..... jak i wszystkie inne...Lisko - piekne chlebusie..... jak i wszystkie inne na Twoim blogu... <br />ostatnio kupilam sobie koszyczek do wyrastania, tylko mam maly problem z przeniesieniem bochenka do garnka lub na blache, gdzies sie przyklei i jak odpad, to juz sie zdeformuje i nie jest taki ladny okrogly!!!!CZARODZIEJKA W KUCHNIhttps://www.blogger.com/profile/01141047194249439358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-74169028510798899632012-03-29T16:52:14.874+02:002012-03-29T16:52:14.874+02:00Piekne chlebki Lisko :) Jutro upieke :))
Pozdrowi...Piekne chlebki Lisko :) Jutro upieke :))<br /><br />Pozdrowienia.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-26229652738955533852012-03-29T16:46:46.575+02:002012-03-29T16:46:46.575+02:00Niestety nie przepadam za rodzynkami, ale inną wer...Niestety nie przepadam za rodzynkami, ale inną wersję bezrodzynkową chętnie bym wypróbowała.<br /><br />PozdrawiamOptymistycznahttps://www.blogger.com/profile/02538804658794060261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-40401607725046525732012-03-29T14:03:34.445+02:002012-03-29T14:03:34.445+02:00Jak dobrze pójdzie to za 2 dni będę miała już zakw...Jak dobrze pójdzie to za 2 dni będę miała już zakwas, więc może ten upiekę, bo wygląda wyśmienicie;)Angelika Szostakhttps://www.blogger.com/profile/08381363669582739053noreply@blogger.com