tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post8210466202938752581..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Aksamitny chleb z ricottą i koperkiem.Liskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-7248262362045008092013-09-06T10:30:55.725+02:002013-09-06T10:30:55.725+02:00a mozna go zrobic w maszynie ?a mozna go zrobic w maszynie ?ksiazkikulinarnerecenzjehttps://www.blogger.com/profile/13666779711539992601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-8997890686926520882011-03-26T11:05:35.529+01:002011-03-26T11:05:35.529+01:00pyszny chlebek! Wczoraj go upiekłam wykorzystując ...pyszny chlebek! Wczoraj go upiekłam wykorzystując garnek rzymski, testowany pierwszy raz - faktycznie skórka jest bardzo chrupiąca...Sielskie Klimatyhttps://www.blogger.com/profile/03926004514301360995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-91581272530227153752010-04-05T21:37:46.223+02:002010-04-05T21:37:46.223+02:00No i trzeba sie bylo posluchac i zmniejszyc drozdz...No i trzeba sie bylo posluchac i zmniejszyc drozdze i to znacznie, do 10 g, albo posluchac samej siebie i przebic chleb ;)<br />Ale akurat musialam wyjsc jak chleb rosl wiec przerosl i sie zapadl w sobie drastycznie....<br />Ale nastepnym razem bede madrzejsza, pozdrawiam :)M. od F.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-38792605597311987822010-03-27T02:13:40.294+01:002010-03-27T02:13:40.294+01:00Zmniejsze drozdze, choc nieznacznie, 20 dag na 500...Zmniejsze drozdze, choc nieznacznie, 20 dag na 500 g maki to nie wydaje mi sie tak duzo.<br />Za to postaram sie pamietac, zeby w polowie czasu rosniecia <br />(u mnie na programie zwyklym ostatnie rosniecie trwa 30 +30 min) przebic ciasto, moze wyjme tez mieszadelka wtedy.<br />Nie przerosnie i nie powinno opasc dzieki temu...<br />Taki mam plan i zobacze co jutro wyjdzie :)<br />Pozdrawiam :)M. od F.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-50414184951136404532010-03-27T00:01:32.195+01:002010-03-27T00:01:32.195+01:00Wyjdzie z maszyny, tylko daj mniej drożdży. Fascyn...Wyjdzie z maszyny, tylko daj mniej drożdży. Fascynację maszyną rozumiem w pełni - jak mam lenia, też ją zaganiam do roboty. Zwłaszcza, jak mi się chce drożdżowego z kruszonką już, zaraz, natychmiast. Lubię maszynę. Pewnie, że chleby z niej nie równają się z tymi na zakwasie, ale lepsze to sto razy bardziej niż sklepowe.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-23406467422843371652010-03-26T23:59:13.069+01:002010-03-26T23:59:13.069+01:00Lisko, jak myslisz, wyszedlby z maszyny?
Mam wresz...Lisko, jak myslisz, wyszedlby z maszyny?<br />Mam wreszcie maszyne wiec oczywiscie totalnie szaleje na jej punkcie ;)<br />Swoja droga to oryginalne, zaczac od chlebow na zakwasie, by w koncu po jakichs 10 miesiacach dojsc do drozdzowych z maszyny ;)<br />Ale do zakwasu wroce oczywiscie, jednak te chleby to inna klasa.<br />Na razie tylko sobie mieszka w lodowce a ja szaleje z maszyna i drozdzowcami nastawianymi wieczorem, rano cieplymi wyjmowanymi z maszyny :)M. od F.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-67221990788353593582010-01-26T15:58:28.517+01:002010-01-26T15:58:28.517+01:00Bloga podczytuję już codziennie...tym razem padło ...Bloga podczytuję już codziennie...tym razem padło na chlebek z ricottą- jednym z moich ulubionych serków! Piekłam w maszynie, którą testuję od niedawna...od całkiem niedawna też rozpoczęłam przygodę z chlebkiem... Moje dzieci bardzo lubią domowe kromeczki i pieczywko ze sklepu już się u nas nie pojawia :-) Chlebek z ricottą wyszedł faktycznie sycący i aksamitny...ładne, równomierne pory... niestety podczas pieczenia trochę opadł. Smakował super i też jadłam go z miodem!! Tak lubię :-) Dziś piekę z żytnią ;-) a jutro nastawiam zakwas... Dziękuję za inspiracje Lisko!!Sabikhttps://www.blogger.com/profile/03311768937411618835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-25405497712752880292009-12-12T12:11:06.846+01:002009-12-12T12:11:06.846+01:00Hmm... Pierwszy chleb, na który się odważyłam. I m...Hmm... Pierwszy chleb, na który się odważyłam. I muszę powiedzieć, że wyszedł świetny :) Miękki, z całkiem chrupiącą skórką. Tylko... Był słodki. Nie wiem, może właśnie taki powinien być? Mimo koperku wcinałam go z dżemem malinowym - pycha!ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-32672724101723343932009-10-11T10:43:33.964+02:002009-10-11T10:43:33.964+02:00Moje smaki.Moje smaki.Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-1818676903221753822009-09-13T15:57:31.168+02:002009-09-13T15:57:31.168+02:00hmmm upieklam, ale nie smakowal nam.. nie byl zly,...hmmm upieklam, ale nie smakowal nam.. nie byl zly, ale... <br />wolimy pieczywo na zakwasie. nie odpowiada nam ta jego aksamitnosc...Kingahttps://www.blogger.com/profile/15321570754016444707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-59132541011501875992009-08-28T18:51:31.931+02:002009-08-28T18:51:31.931+02:00obiecałam sonie że upiekę i upiekłam. zdjęć nie zr...obiecałam sonie że upiekę i upiekłam. zdjęć nie zrobiłam bo mi moje 3 szkraby w trzy minuty wszystko zjadły, wołając: ale pyszny chlebek mama! nie kupuj tego ze sklepu my chemy tylko ten! <br />no i co ja teraz mam robić?<br />piec!<br /><br />dziękuję za wspaniały przepis. wypek był faktycznie aksamitny!enchocolattehttps://www.blogger.com/profile/14671494402843465421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-15288212433126877642009-08-24T11:14:37.611+02:002009-08-24T11:14:37.611+02:00jest pyszny !!!!Upiekłam go w piątek ,w sobotę nad...jest pyszny !!!!Upiekłam go w piątek ,w sobotę nadal smakował pysznie <br />Bardzo mi się podoba ,że jest takli lekko wilgotny w smaku <br />p.s zdjęć nie mam :( ,bo z lenistwa nie zrobiłammargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-74250153539172662792009-08-21T16:26:19.229+02:002009-08-21T16:26:19.229+02:00Przepis już wydrukowany, ricottę, taką domową w lo...Przepis już wydrukowany, ricottę, taką domową w lodówce mam właściwie zawsze, pozostajw tylko kupić koperek i piec :-)))Karolina Beaudethttps://www.blogger.com/profile/02411032201797097591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-15722348950770204612009-08-21T09:58:13.250+02:002009-08-21T09:58:13.250+02:00zapisuję, spróbuję.
z koperkiem koniecznie.zapisuję, spróbuję.<br />z koperkiem koniecznie.asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-40999094719439276272009-08-21T09:38:33.394+02:002009-08-21T09:38:33.394+02:00ale wspaniały chlebek :)ale wspaniały chlebek :)mietowka22https://www.blogger.com/profile/15262722135569098599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-4152155125218009822009-08-21T07:58:07.172+02:002009-08-21T07:58:07.172+02:00Piekny chlebek. Ciesze sie, ze jest taki prosty w ...Piekny chlebek. Ciesze sie, ze jest taki prosty w wykonaniu. Dla kogos poczatkujacego w pieczeniu chleba jak ja, latwosc wykonania jest bardzo wazna. Ja tez zapisuje przepis i w najblizszym czasie zabieram sie do pieczenia :)<br />Pozdrawiam!majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-652632475473125102009-08-20T23:09:43.298+02:002009-08-20T23:09:43.298+02:00Wiesz, że ja przepisy na Twoje chlebki - spisuję s...Wiesz, że ja przepisy na Twoje chlebki - spisuję sobie na kartki, ręcznie, zazwyczaj zielonym piórem :-)<br />Mój Domownik jest wiernym fanem białego pieczywa, więc pewnie będzie szczęśliwy. Ja uwielbiam chlebki z serem - więc dobrze, że bochenki będą dwa ;-)<br />Miłego wieczoru<br />M.<br /><br />ps. wracam do malowania ścianMonika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-74491847643416340832009-08-20T22:31:38.230+02:002009-08-20T22:31:38.230+02:00bardzo lubie chleb z serkiem ricotta, juz kiedys p...bardzo lubie chleb z serkiem ricotta, juz kiedys pieklam z ktorejs WP chyba :)) bardzo nam smakowal:)viridiankahttps://www.blogger.com/profile/16986081722079953655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-76763518227524944232009-08-20T22:17:58.136+02:002009-08-20T22:17:58.136+02:00Zapisuję do zrobienia! Musi być fantastycznie mięc...Zapisuję do zrobienia! Musi być fantastycznie mięciutki i pyszny:) Mysle sobie też, że Atince się spodoba :) <br />Zapamiętam, by jej podać przepis, jak wróci z urlopu :)<br />Buźka:**Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-69058834543184204682009-08-20T21:52:39.768+02:002009-08-20T21:52:39.768+02:00chyba się skuszę i wreszcie upięke swój pierwszy c...chyba się skuszę i wreszcie upięke swój pierwszy chleb... do tej pory tylko podziwiałam Twoje chlebowe misteria. pora wziąć się do pracy! dziękuję za inspiracje!<br />pozdrawiam,<br />E.enchocolattehttps://www.blogger.com/profile/14671494402843465421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-65703228065232121222009-08-20T19:08:02.292+02:002009-08-20T19:08:02.292+02:00jaki śliczny! zdaje się być aksamitny i aromatyczn...jaki śliczny! zdaje się być aksamitny i aromatyczny. Właśnie piekę Twój chlebek bananowy w foremkach muffinkowych :) Pozdrawiam ciepło!Glimmerhttps://www.blogger.com/profile/00508083860166021106noreply@blogger.com