tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post8009401645705563798..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Focaccia z ziarnamiLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-51758481281709729002011-03-11T20:04:49.687+01:002011-03-11T20:04:49.687+01:00Super ta focaccia, robiłam drugi raz.
Muszę jeszcz...Super ta focaccia, robiłam drugi raz.<br />Muszę jeszcze spróbować tę z ziemniakami. Chleby są jak na razie dla mnie poza zasięgiem, ale focaccię robi się latwo i wychodzi, a jak smakuje... mmiam GoskaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-43489910055965851782011-03-08T19:21:25.417+01:002011-03-08T19:21:25.417+01:00Ah, tak wiele u Ciebie przepisów, że chyba całą no...Ah, tak wiele u Ciebie przepisów, że chyba całą noc przesiedzę czytając tylko Twój blog. <br />Ten wydaję się tak prosty, że zastanawiam się gdzie jest haczyk i czy na pewno wyjdzie mi tak jak wyjść powinien. Spróbować nie zaszkodzi, kiedyś musi być ten pierwszy raz. <br /><br />Pozdrawiam i dziękuję, za tak fajny blog.<br /><br />LiadanCaitlin https://www.blogger.com/profile/06592530207715270315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-89955485963021542482011-03-01T08:09:28.993+01:002011-03-01T08:09:28.993+01:00Lisko,
trochę nie na temat focaccii. chciałabym z...Lisko,<br /><br />trochę nie na temat focaccii. chciałabym zrobić ten chleb http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/08/najatwiejszy-chleb-zytni.html z podwójnej ilości ciasta w okrągłym Romertopf Pane (jak Twój). Możesz mi napisać, ile powinnam go piec? podejrzewam, że zamiast 2x30min będzie pewnie 2x45-50. będę wdzięczna za info, bo w weekend robię go na prezent a wielki okrągły bochen prezentuje się na pewno lepiej niż z kantami :)<br />magdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-10733322508197540192011-02-27T12:10:24.818+01:002011-02-27T12:10:24.818+01:00Czy mogę na własny użytek przepisać sobie pani prz...Czy mogę na własny użytek przepisać sobie pani przepisy, z ktorych korzystałam?ViMuffnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-90641235029371091952011-02-25T22:15:24.615+01:002011-02-25T22:15:24.615+01:00Witam. Ja mam taką wątpliwość zupełnie nie związan...Witam. Ja mam taką wątpliwość zupełnie nie związaną z focaccią. Otóż czy używając drożdży instant w miejsce świeżych należy postępować w jakiś określony sposób? Pytam, ponieważ cokolwiek bym nie piekła z użyciem drożdży instant mi nie wychodzi. Aktualnie wyjęłam zakalca na całej szerokości ciasta.<br /><br />Pozdrawiam,<br />Iza.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-3603154015782379412011-02-23T23:12:03.744+01:002011-02-23T23:12:03.744+01:00w gramach :)w gramach :)Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/15857911824477579369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-55091185537898014922011-02-23T16:11:46.046+01:002011-02-23T16:11:46.046+01:00Lisko Droga powiedz mnie nie doświadczonej bidulce...Lisko Droga powiedz mnie nie doświadczonej bidulce czy ta woda i oliwa w tym przepisie to są w gramach czy mililitrach ???? bo zagubiłam się totalnie.... ściskam mocno..moniquehttps://www.blogger.com/profile/10639006559207652503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-58651248111692060742011-02-22T11:29:49.794+01:002011-02-22T11:29:49.794+01:00Cudownie!! Wszystko mam i piekę. :) Lisko ja bym j...Cudownie!! Wszystko mam i piekę. :) Lisko ja bym jeszcze proponowała podział wszystkich wypieków na dwa działy. Te które można upiec od razu czyli ta propozycja i te które potrzebują dużo, dużo czasu (np. chleb ulubiony) Myślę, że to by ułatwiło nam czytelnikom wybór. Bo jeśli zagapię sie z chlebem ulubionym to przecież na drugi dzień coś muszę jeść. :) Dziś spadła mi z nieba fociaccia. :)Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/15857911824477579369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-73526140745069061212011-02-22T09:22:23.830+01:002011-02-22T09:22:23.830+01:00Wow, super foccaccia!!!
Czy myslisz Lisko, ze mozn...Wow, super foccaccia!!!<br />Czy myslisz Lisko, ze mozna by bylo zastápic make pszenna maka pelnoziarnista? ciekawa jestem? Bo ostatni mam bzika na punkcie pelnoziarnistego pieczywa... :)<br /><br />pozdrawiamDaria i Jarekhttps://www.blogger.com/profile/15590876537529579092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-82374919803403889962011-02-22T09:08:41.834+01:002011-02-22T09:08:41.834+01:00To mój ulubiony rodzaj pieczywa na pożywne kanapki...To mój ulubiony rodzaj pieczywa na pożywne kanapki. Focaccia pokrojona w prostokąty i przekrojona na pół, z całą masą warzyw i innych dodatków :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-88130692542169715772011-02-22T07:41:06.981+01:002011-02-22T07:41:06.981+01:00Wygląda przepysznie. Lubię takie słone przekąski, ...Wygląda przepysznie. Lubię takie słone przekąski, więc podoba mi się bardzo ten przepis.Aghttps://www.blogger.com/profile/12368846700680270673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-84311994026863644542011-02-22T06:41:31.662+01:002011-02-22T06:41:31.662+01:00Ale ładna! Nie jadłam takiej jeszcze.
Pozdrawiam:)...Ale ładna! Nie jadłam takiej jeszcze.<br />Pozdrawiam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-68616710538842132972011-02-21T21:12:42.945+01:002011-02-21T21:12:42.945+01:00Tak sobie właśnie ostatnio myślę, że ogromną mam n...Tak sobie właśnie ostatnio myślę, że ogromną mam na focaccię ochotę. Czytasz mi w myślach, Lisko! ;)<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-88594456610917253222011-02-21T20:42:39.337+01:002011-02-21T20:42:39.337+01:00ale pyszniutko wygladaja te kromeczki, nic tylko w...ale pyszniutko wygladaja te kromeczki, nic tylko wcinac ze smakiem:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-1498002167292333642011-02-21T19:59:27.201+01:002011-02-21T19:59:27.201+01:00Nie umiałam się powstrzymać od obserwowania tego b...Nie umiałam się powstrzymać od obserwowania tego bloga. Ale, do licha, czemu nie da się odchudzić dietą węglowodanową?!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-63707928776348065452011-02-21T19:54:00.760+01:002011-02-21T19:54:00.760+01:00Znowu kusisz, znowu kusisz. A tyle mam pracy...Znowu kusisz, znowu kusisz. A tyle mam pracy...Kubełek Smakowyhttps://www.blogger.com/profile/05104039625600406297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-76451533849999075272011-02-21T19:53:19.044+01:002011-02-21T19:53:19.044+01:00wygląda przepysznie:) lubię jak jest dużo ziaren w...wygląda przepysznie:) lubię jak jest dużo ziaren w pieczywie-wtedy jest co chrupać:)<br />gratuluję wyróżnienia i będę czekać na wspaniale napisaną, ciepłą, pachnącą przyprawami i wypełnioną genialnymi fotografiami książkę kucharską!<br />J.Ritahttps://www.blogger.com/profile/11475615067664000164noreply@blogger.com