tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post4855931454577964142..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Chleb tostowyLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-91004307575761097602012-08-14T13:47:45.010+02:002012-08-14T13:47:45.010+02:00Świetny przepis, chleb piekę 8 raz, mam pytanie : ...Świetny przepis, chleb piekę 8 raz, mam pytanie : czy można go piec na zakwasie?, mam w lodówce od 3 miesięcy, jeżeli tak to ile go dać zamiast drożdży?, pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-72371714400950473022011-11-28T14:27:56.601+01:002011-11-28T14:27:56.601+01:00piekłam ten chlebek już kilkukrotnie .... co jest ...piekłam ten chlebek już kilkukrotnie .... co jest w nim fajne - to, ze jest pyszny i naprawdę długo świeży:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-56617213502658884842011-09-14T21:27:08.925+02:002011-09-14T21:27:08.925+02:00już nie raz robiłam ten chlebek i jest przepyszny ...już nie raz robiłam ten chlebek i jest przepyszny i niezawodny - zawsze wychodzi.Lilahttps://www.blogger.com/profile/18033922305882160401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-38909242504358323822011-04-17T11:16:06.668+02:002011-04-17T11:16:06.668+02:00fajnie ze nalazlem ta strone.chlebek naprawde pysz...fajnie ze nalazlem ta strone.chlebek naprawde pyszny.teraz w sumie zaczalem sie zastanawiac nad tym zeby moze kupic jakas dobra maszyne zeby nie zajmowalo to tyle czasu :)kwiaciarnia krakówhttp://www.kwiaty24.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-54918260450923585202011-03-16T16:34:11.528+01:002011-03-16T16:34:11.528+01:00Zrobilam z maki chlebwej i pszennej. Wyszedl pyyys...Zrobilam z maki chlebwej i pszennej. Wyszedl pyyyszny-mieki, z chrupaca skorka.Teskno mi bylo za dobrym 'tostowcem' i prosze bardzo, dzieki Tobie, moge sobie upiec dobry, zdrowy i sycacy chleb. Dzieki, pozdrawiamAleayahhttp://aleayahsgastronomicaladventures.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-90728742896910866522011-02-24T16:48:16.473+01:002011-02-24T16:48:16.473+01:00Mam pytanie: czy mleko w proszku mozna zastapic zw...Mam pytanie: czy mleko w proszku mozna zastapic zwyklym mlekiem i jaka iloscia? Nie chce kupowac calego opakowania mleka w proszku, bo wiem, ze go nie bede uzywac, ew. do tego chleba, ale najpierw musze wyprobowac przepis.<br />Bardzo prosze o odpowiedz.<br />MagdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-90280573258871057752010-12-17T22:33:32.354+01:002010-12-17T22:33:32.354+01:00Dziękuję za bloga!! Jest cudny - ma wszystko co uw...Dziękuję za bloga!! Jest cudny - ma wszystko co uwielbiam: świetne opowieści, recenzje książek nie tylko o jedzeniu, sprawdzone receptury. Ostatnio z wielkim zapałem i smakiem testuję przepisy, nie tylko chleb tostowy. Cały blog czytam dokładnie i z uśmiechem na twarzy, po czym biegnę do kuchni : ) Mąż i córka są z tego zadowoleni. Ja mniej, bo po tych pysznościach waga wzrosła ; ) Pozdrawiam serdecznie. AsiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-65951186240127769382010-08-06T08:56:57.012+02:002010-08-06T08:56:57.012+02:00chleb całkiem dobry, o ładnym wyglądzie i konsyste...chleb całkiem dobry, o ładnym wyglądzie i konsystencji po wyrośnięciu. Na drugi dzień też jest dobry, lekko się kruszy, prosty w wykonaniu. MiśkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-41921759879923942902010-05-22T17:10:33.330+02:002010-05-22T17:10:33.330+02:00Pyszny. Bardzo szybko rośnie. Polecam i dziękuję :...Pyszny. Bardzo szybko rośnie. Polecam i dziękuję :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-5920635319131909892010-02-07T20:35:24.173+01:002010-02-07T20:35:24.173+01:00Wiem, to chlebek sniadaniowy a moja rodzinka wcina...Wiem, to chlebek sniadaniowy a moja rodzinka wcinala go przed chwila na kolacje:) Skonczyl sie chlebek polski (to nasz rodzinny faworyt) i trzeba bylo cos szybkiego na kolacje zapodac rodzinie. Ten chleb mam juz sprawdzony i uwielbiaja go moje corki:) Starsza mowi ze to ten delikatny:) I owszem ale takze tresciwy. Najedlismy sie do syta i bedzie jeszcze na sniadanko. W przypadku tostowego sklepowego musialoby dojsc do cudownego rozmnozenia;) Ten natomiast wazy:) Jest pyszny, na drugi dzien takze. Polecam:)KarolinaPehttps://www.blogger.com/profile/08795151095217317990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-45922446965720708072010-01-23T15:32:19.041+01:002010-01-23T15:32:19.041+01:00Pychota!! Dodałam ok 20g siemienia lnianego i 80 m...Pychota!! Dodałam ok 20g siemienia lnianego i 80 mąki kukurydzianej ( pszenna mi się po prostu skończyła ;) ) no i wyszedł piękny, cudny i taaaki pyszny.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/00600131347251966575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-66146235101330314272010-01-14T16:29:49.862+01:002010-01-14T16:29:49.862+01:00Zrobilam:) Wygladal jak na zdjeciu. Pyszny, puszys...Zrobilam:) Wygladal jak na zdjeciu. Pyszny, puszysty ale tresciwy, nie nadmuchany jak ze sklepu, ktory mozna zjesc caly na raz... Mimo ze na drugi dzien byl tak samo dobry nie oparlam sie pokusie zrobienia tostow frazncuskich (chlebek maczany w jajku roztrzepanym z mlekiem I smazony na patelni). To byl doskonaly poczatek dnia:) Pozniej bylo jeszcze lepiej- zapach pieczonego chleba na zakwasie wlasnej produkcji:) Dziekuje za ten zapach Droga Lisko:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-6339008423581555902010-01-12T14:32:19.976+01:002010-01-12T14:32:19.976+01:00Och, sucharki, pamiętam oczywiście. Zainspirowałaś...Och, sucharki, pamiętam oczywiście. Zainspirowałaś mnie, dziękuję.beata lipovhttps://www.blogger.com/profile/07725044924380671419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-27691076797170722292010-01-11T13:34:39.478+01:002010-01-11T13:34:39.478+01:00Dosyć późno do Ciebie trafiłam, a szkoda bo jak wi...Dosyć późno do Ciebie trafiłam, a szkoda bo jak widzę ominęło mnie mnóstwo wspaniałych wypieków. Zazdroszczę talentu do pieczenia chlebków i bułek. Pozdrawiam Serdecznie!Cezoniahttp://wino-i-oliwki.blog.onet.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-29263613371313647502010-01-11T00:58:48.680+01:002010-01-11T00:58:48.680+01:00Pomocy! strasznie mi sie kruszy!Pomocy! strasznie mi sie kruszy!Evahttps://www.blogger.com/profile/03272524476075469629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-86061797568163630892010-01-10T21:16:55.433+01:002010-01-10T21:16:55.433+01:00Chleb tpstowy- hmm.. robiłam.
Był niezły.
Ale mój ...Chleb tpstowy- hmm.. robiłam.<br />Był niezły.<br />Ale mój miał w środku jajka:)<br />Pozdrawiam Cię bardzo, bardzo ciepło:)Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-85552584287271170462010-01-09T21:16:38.415+01:002010-01-09T21:16:38.415+01:00Tostów nie lubię ale sucharki uwielbiam!!! Pozdraw...Tostów nie lubię ale sucharki uwielbiam!!! Pozdrawiam ciepło z zasypanego Wrocławia.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-57412873231179658222010-01-09T20:26:31.622+01:002010-01-09T20:26:31.622+01:00Lisko, czy myślisz, że mogłabym go zrobić na mące ...Lisko, czy myślisz, że mogłabym go zrobić na mące razowej?Maltahttps://www.blogger.com/profile/01980453156192649811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-21848690233046440502010-01-09T19:02:45.992+01:002010-01-09T19:02:45.992+01:00Wiesz Lisko, nigdy nie przepadałam za tostowym chl...Wiesz Lisko, nigdy nie przepadałam za tostowym chlebem, ale Twój wygląda tak, że zjadłabym ochoczo cały bochenek. Naprawdę:)<br />Piękne zdjęcia, piekny chlebek!<br /><br />Pozdrawiam Cię ciepło:)<br />MajanaMajanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-32622878745138816202010-01-09T17:31:12.979+01:002010-01-09T17:31:12.979+01:00No co Ty?!? Przecież chleb tostowy jest ze sklepu!...No co Ty?!? Przecież chleb tostowy jest ze sklepu! :-)))<br />Oczywiście żartuję. Cieszę, się że zamieściłaś przepis - chętnie wypróbuję.<br />Pozdrawiam!Kubahttps://www.blogger.com/profile/06006120783260756804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-65647990978481939092010-01-09T10:03:56.174+01:002010-01-09T10:03:56.174+01:00Lisko a ja mam pytanie o robienie zakwasu - mój je...Lisko a ja mam pytanie o robienie zakwasu - mój jest od ponad 12 godzin zrobiony i stoi sobie na kaloryferze ale coś mi się wydaje jkaby wcale nie podrósł. Robię go tak podała u siebie Tatter ale i u Ciebie widzę, na fotoinstrukcji iż podrósł. I teraz tak się zastanawiam czy dalej znim pracowac - pachnie ładnie, wydaje mi się ze pojawaija się bąbelki ale takie malutkie. <br />I nie wiem co mam z nim dalej zrobić? <br /><br />serdecznie pozdrawiamEwelosahttp://www.ewelosa.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-31275599930327077992010-01-09T09:48:50.784+01:002010-01-09T09:48:50.784+01:00Na pewno milion razy lepszy niż ten kupny, sklepow...Na pewno milion razy lepszy niż ten kupny, sklepowy. I przynajmniej wiemy, co jemy. A nie sama chemia, która nadaje chlebowi przydatność do spożycia równą kilku miesiącom...<br /><br />Pozdrawiam! :)Anonymousnoreply@blogger.com