tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post4630230254502280554..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Danish PastryLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-26240338379688512122012-02-23T09:14:30.137+01:002012-02-23T09:14:30.137+01:00czy morele zmiksować razem z wodą w której się got...czy morele zmiksować razem z wodą w której się gotowały, czy odcedzić? Pozdrawiam, ManiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-57222789584181938182011-11-08T10:34:18.897+01:002011-11-08T10:34:18.897+01:00Lisko-jestes wyjatkowo utalentowana.Chyle czola!!b...Lisko-jestes wyjatkowo utalentowana.Chyle czola!!bede na pewno tutaj zagladac i podkradac przepisy!!tartfactoryhttp://tartfactory.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-20946464867009064272011-01-31T18:54:47.051+01:002011-01-31T18:54:47.051+01:00Uwielbiam to ciasto. Zawsze dzielę je na dwie częś...Uwielbiam to ciasto. Zawsze dzielę je na dwie części i jedną przygotowuję z nadzieniem morelowo-migdałowym, a do drugiej nadzienie robię takie jak migdałowe, ale zamiast migdałów dodaję orzechy, a zamiast masła krem orzechowy. Morelę zastępuję kostkami czekolady.Kubełek Smakowyhttps://www.blogger.com/profile/05104039625600406297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-2397002736081197322010-03-28T12:37:47.817+02:002010-03-28T12:37:47.817+02:00hej Lisko,
po walkowaniu i chlodzeniu ciasta w cz...hej Lisko,<br /><br />po walkowaniu i chlodzeniu ciasta w czesci 'Zawijanie warkocza' piszesz: 1/2 ciasta rozwalkowac...<br /><br />Co nalezy zrobic z druga polowa ciasta - zostawic na nastepny raz??? Wykorzystac na croissanty/wiatraczki<br /><br />Jesli drugiej polowy nie uzywamy do warkocza to dlaczego nie zrobic ciasta tylko z polowy ciastowych skladnikow?<br /><br />pozdrawiam<br /><br />jagaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-53217330280657260202009-08-08T19:53:51.252+02:002009-08-08T19:53:51.252+02:00pychotka fakt ale mam jedno pytanie czy wystarczy ...pychotka fakt ale mam jedno pytanie czy wystarczy jedno opakowanie suchych drożdży czy nie skąpić i dodać z drugiego?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-21033699257054489772008-08-03T15:11:00.000+02:002008-08-03T15:11:00.000+02:00Lisko Danish Pastry wg tego przepisu jest moim uli...Lisko Danish Pastry wg tego przepisu jest moim ulibionym. Szybko sie robi i jest delikatne.Agathahttps://www.blogger.com/profile/02496533039474517706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-30106179623977675132008-02-12T18:56:00.000+01:002008-02-12T18:56:00.000+01:00dzięki za informacjedzięki za informacjeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-51016007987583251802008-02-08T11:34:00.000+01:002008-02-08T11:34:00.000+01:00Ekstrakt waniliowy to wyciąg ze strąków wanilii. W...Ekstrakt waniliowy to wyciąg ze strąków wanilii. W Polsce kupowałam go w internetowym sklepie tortownia.pl i kosztował ok 29 PLN. Używa się go bardzo mało i jest dosyć wydajny. Można go jednak zastąpić cukrem waniliowym.<BR/>Nie wiem dokładnie, z czego się robi ekstrakt migdałowy (domyślam się, że z migdałów ;) - w Polsce raczej trudnodostępny. Można go zastąpić zapachem migdałowym, tylko wówczas trzeba dodać jedynie 1-2 kropelki.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-40539046477132178912008-02-08T11:20:00.000+01:002008-02-08T11:20:00.000+01:00Co to jest ekstrat z wanilii i z migdałów, jaka fi...Co to jest ekstrat z wanilii i z migdałów, jaka firma to produkuje, gdzie można kupić i ile kosztuje?<BR/><BR/>Będę wdzięczna za odpowiedźAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-67622249720904451622008-02-01T01:39:00.000+01:002008-02-01T01:39:00.000+01:00Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-56177910100729572842008-01-20T18:54:00.000+01:002008-01-20T18:54:00.000+01:00Bardzo wielka ,jakie to proste!Bardzo wielka ,jakie to proste!margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-25943796994251194662008-01-19T22:46:00.000+01:002008-01-19T22:46:00.000+01:00Lisko, jesteś wielka!Lisko, jesteś wielka!nougatine83https://www.blogger.com/profile/10255388907436452007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-22889456223197513632008-01-19T22:04:00.000+01:002008-01-19T22:04:00.000+01:00O Lisko! Dzięki Ci za instrukcję w obrazkach. :)Te...O Lisko! Dzięki Ci za instrukcję w obrazkach. :)<BR/>Teraz mogę już iść spać i śnić...<BR/>Prześliczne fotki. Aż normalnie chce sie monitor lizać. ;P<BR/>(ja ja CP z GP :))Karskahttps://www.blogger.com/profile/02772218292238649791noreply@blogger.com