tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post2503330652587717000..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Chałka krok po krokuLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger79125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-90718547313879075522017-04-15T22:43:37.394+02:002017-04-15T22:43:37.394+02:00Super przepis. Chałki wyrosły, są puszyste i mięci...Super przepis. Chałki wyrosły, są puszyste i mięciutkie. Dodałam jeszcze na górę kruszonkę i jest bosko! Dziękuję! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13474368628548251058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-48778568645096387622016-02-07T16:24:28.342+01:002016-02-07T16:24:28.342+01:00Ja dzis Zrobiłam chałkę zgodnie z przepisem strasz...Ja dzis Zrobiłam chałkę zgodnie z przepisem strasznie sie kleiła ale dałam wiecej maki zeby była jednolita masa tylko nie wyrosła mi nie wiem dlaczego? ;( mam nadzieje ze chociaż bedzie pyszna ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03569449708235002572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-51529547606148556072014-10-14T10:42:59.529+02:002014-10-14T10:42:59.529+02:00Brakuje mi w Szwecji takich chalek,i nic mi innego...Brakuje mi w Szwecji takich chalek,i nic mi innego nie pozostaje jak zrobić sobie samej , dzięki za przepyszny przepis<br />http://bit.ly/pakietmedycznyBeata Hawrylkohttps://www.blogger.com/profile/12055744604848136224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-61757730459748226122014-07-06T15:43:40.120+02:002014-07-06T15:43:40.120+02:00Przepyszna chałka! Dziękuję za przepis!Przepyszna chałka! Dziękuję za przepis!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03813836227939234367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-27865382223721865102014-05-10T08:16:34.204+02:002014-05-10T08:16:34.204+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-71031227726321740962014-05-10T08:15:46.901+02:002014-05-10T08:15:46.901+02:00Przepis sprawdziłam i jest bdb , ale ..... bułka n...Przepis sprawdziłam i jest bdb , ale ..... bułka nie wyjdzie słodka , jeżeli chcemy żeby smakowała jak typowa chałka to musimy dodać dużo więcej cukru niżeli jest podane w przepisie . Do przykrywania podczas pieczenia zamiast folii polecam papier śniadaniowy . <br />I przede wszystkim brakuje mi tu podstawowego dodatku czyli rodzynek . O ile nie będziemy chałki serwować dzieciom to polecam namaczać sułtanki zamiast w wodzie to w wódce lub innym alkoholu. <br />Podsumowując przepis jest ok , chociaż miałam wątpliwości przy mieszaniu drożdży od razu z innymi składnikami . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-56924060215001165082013-09-28T00:29:20.862+02:002013-09-28T00:29:20.862+02:00Czy jak chce upiec tylko jedna chalke to musze ilo...Czy jak chce upiec tylko jedna chalke to musze ilosc skladnikow pdzielic na dwa?<br />Karolina wawahttps://www.blogger.com/profile/13883255637656801800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-30110354318195003432013-09-17T14:38:35.462+02:002013-09-17T14:38:35.462+02:00Nigdy nie piszę komentarzy, ale tym razem robię wy...Nigdy nie piszę komentarzy, ale tym razem robię wyjątek - muszę bowiem osobiście podziękować za genialny przepis;) Zrobiłam z połowy porcji, konsystencja ciasta idealna, rośnie niesamowicie, puszysta - dałam mniej soli, dodałam cukier wanilinowy i kruszonkę migdałową :) Dziękuję!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08275427445727246649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-50178113525075440552013-04-08T10:54:25.038+02:002013-04-08T10:54:25.038+02:00Lisko, dzięki za prz3epis, piekłam ta chałke już k...Lisko, dzięki za prz3epis, piekłam ta chałke już kilkakrotnie i jest przepyszna, moja modyfikacja jest taka aby lekko natłuścić oliwą/olejem ręcę w czasie wałkowania i plecienia, pomaga to trziche w nie orzyleganiu i lepieniu się ciasta do rąk i blatu :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06881920395481322937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-82347667400311870382013-01-24T12:02:18.743+01:002013-01-24T12:02:18.743+01:00Lisko, dziękuję za ten przepis. Chałka wyszła bard...Lisko, dziękuję za ten przepis. Chałka wyszła bardzo dobra. Mniej słodka niż piekarniana (ale to dobrze). Dałam całą mąkę z przepisu i jeszcze podsypywałam. Problem miałam z wyrobieniem ciasta i uformowaniem wałków. Bardzo się kleiło do rąk i rozłaziło, mimo odgazowania. <b>Czy to może być kwestia mąki (typ 850, świeża z młyna) lub zbyt krótkiego wyrobienia?</b><br /><br />Moje modyfikacje:<br />1. Dodałam skórkę z 1 cytryny - cudny zapach w całym mieszkaniu :)<br />2. Z podanej ilości upiekłam 1 dużą chałkę - pieczenie 1.10 h, wierzch przykrywałam folią alu.<br />3. Zaplotłam inaczej - 4 pasy na krzyż i w okrąg.<br />4. Nie smarowałam wierzchu.<br />5. Ciasto wyrabiałam krótko (tylko do połączenia składników), bo lubię jak w cieście drożdżowym są długie "wióry".<br /><br />Pytanie prześlę również mailem. Pozdrawiam!Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-22220354555150814162013-01-11T11:50:53.546+01:002013-01-11T11:50:53.546+01:00Przepis jest super.Wyszly mi dwie cudowne i potezn...Przepis jest super.Wyszly mi dwie cudowne i potezne chalki.Mieszkam w uk poczestawalam tutejsze dzieci tym przysmakiem i zniknely w mgnieniu oka,powiedzialy ze sa przepyszne.Polecam ten przepisAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06777926509601199578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-31790374881479677112012-12-10T20:46:04.587+01:002012-12-10T20:46:04.587+01:00taka chałka, świeże masło dobry dżem i ciepłe mlek...taka chałka, świeże masło dobry dżem i ciepłe mleko. Smaczny zestawbenekhttps://www.blogger.com/profile/14570936381181712143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-81467125154426829562012-12-05T01:27:43.035+01:002012-12-05T01:27:43.035+01:00Wyszło idealnie. Dzięki za wspaniały przepis i jes...Wyszło idealnie. Dzięki za wspaniały przepis i jeszcze lepsze instrukcje do niego. Będę z niego korzystał na pewno nie raz.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18024308440872890461noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-3141625646286236452012-11-28T16:27:15.121+01:002012-11-28T16:27:15.121+01:00świetny przepis :) i świetnie wytlumaczyłaś jak zr...świetny przepis :) i świetnie wytlumaczyłaś jak zrobić :) jutro zabieram sie do pieczenia :)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/06451793459533342864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-35364974677134829162012-11-13T13:26:50.270+01:002012-11-13T13:26:50.270+01:00Fantastyczny blog:) skorzystałam właśnie z przepis...Fantastyczny blog:) skorzystałam właśnie z przepisu na chałkę i czekam, aż wyrośnie ciasto:) Twoja prezentuje się wspaniale!Monikahttps://www.blogger.com/profile/11771268450673021686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-18732153127481306872012-09-14T17:10:57.707+02:002012-09-14T17:10:57.707+02:00Korzystam na bierzaco z twoich przepisow ,sa cudne...Korzystam na bierzaco z twoich przepisow ,sa cudne i kazdy wychodzi czy nie moglabys dodac jakiegos znaczka zeby przepisy mozna bylo wydrukowac, bo troche mnie meczy ich ciagle przepisywanie:)Ivciahttps://www.blogger.com/profile/16305651671594988805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-356107786202953962012-05-28T17:47:57.416+02:002012-05-28T17:47:57.416+02:00chalka wyszla jak z piekarni mieciutka, zolciutka ...chalka wyszla jak z piekarni mieciutka, zolciutka z dzemem niebo w gebie , dodalam tylko wiecej cukru i maki bo ciasto bylo za rzadkie... super przepisa- zagosci u mnie na duuuuuuugoooo :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-20714469201324199332012-03-03T19:15:07.320+01:002012-03-03T19:15:07.320+01:00Świetny przepis. Chałki są pyszne!!
Faktycznie ic...Świetny przepis. Chałki są pyszne!! <br />Faktycznie ich wielkość jest imponująca :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-89738004695187543732012-01-18T15:47:06.832+01:002012-01-18T15:47:06.832+01:00Już kilka chałek w/g powyższego przepisu zrobiłem ...Już kilka chałek w/g powyższego przepisu zrobiłem :) Zawsze wychodzą!!! Nie mam masła najczęściej, więc zastępuję olejem, ale i tak wychodzi dobrze... pozwoliłem sobie jeszcze zaeksperymentować i dodać czekolady, tak jak w przepisie na chałkę po grecku (chyba nawet gdzieś to leży na blogu). Chałki dwie duże!! i smaczne. Ostatnio nie mieszkam w Polsce, tylko w kraju, gdzie nie ma za bardzo tradycji pieczenia chleba... te chałki to przebój!!! Zamieszczam link do zdjęcia: https://picasaweb.google.com/109505233681330460959/Philippines2?authkey=Gv1sRgCJ3wtobzobPkjAE&feat=embedwebsite#5642969050738378754xclaudiusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-88585385446069148402012-01-06T21:08:29.813+01:002012-01-06T21:08:29.813+01:00Niesamowitą radość mi i mojej rodzinie sprawiła na...Niesamowitą radość mi i mojej rodzinie sprawiła na dzisiejsze śniadanie chałka wg. powyższego przepisu ...<br />Dziękuję :)Rafałhttps://www.blogger.com/profile/10416754902124439811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-26461836162343580062011-09-22T13:29:04.672+02:002011-09-22T13:29:04.672+02:00Dla mnie ta chałka niestety za bardzo pachnie droż...Dla mnie ta chałka niestety za bardzo pachnie drożdżami.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-79546137405710364572011-08-17T17:25:32.866+02:002011-08-17T17:25:32.866+02:00A mi wyszedł zakalec...A mi wyszedł zakalec...Morowahttps://www.blogger.com/profile/00753094695254073123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-82435129566264422632011-07-11T14:10:33.602+02:002011-07-11T14:10:33.602+02:00Przepis bardzo fajny. Chałeczki zaraz powędrują do...Przepis bardzo fajny. Chałeczki zaraz powędrują do pieca. Zobaczymy jak wyjdą. W każdym razie Twój przepis narobił mi takiego apetytu na te chałki, że aż nie mogę doczekać się chwili kiedy będę mógł je pochłonąć, mam nadzieję że z wielkim smakiem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-11675592977640892742011-05-27T16:34:46.955+02:002011-05-27T16:34:46.955+02:00Kolejny wspaniały przepis Pani Liski.Chałkę zrobił...Kolejny wspaniały przepis Pani Liski.Chałkę zrobiłam z połowy porcji i wyszła dosyć duża.Wspaniała, miękka i pachnąca.Idealna .Hanianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-66957039912941713392011-05-19T03:34:48.635+02:002011-05-19T03:34:48.635+02:00no wyszło bosko, teściowa załamana. W tym tygodniu...no wyszło bosko, teściowa załamana. W tym tygodniu bułki. Super przepisy, gratulacje.<br />Pozdrawiam:<br />JarekJarekhttps://www.blogger.com/profile/07321989855731853218noreply@blogger.com