tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post2095974305749792846..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Biały chleb na zakwasie, łatwyLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger122125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-61012040830663378532017-01-16T10:22:42.561+01:002017-01-16T10:22:42.561+01:00Witam!
upiekłam ten chlebek po raz pierwszy i wys...Witam!<br /><br />upiekłam ten chlebek po raz pierwszy i wyszedł troszkę gliniasty, zastanawiam się czy zbyt krótko nie rósł. Mam dość mocny gęsty zakwas żytni, dokarmiony 3 dni temu, jest obecnie w lodówce i zastanawiam się, jak do niego podejść, żeby móc upiec ten chleb. Lisko pomożesz? co zrobić z zakwasem i jaki czas dać temu chlebkowi. Laik jestem jak na razie zupełny ka_ja82https://www.blogger.com/profile/07277913637662300618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-82808274156698983392017-01-06T17:34:52.274+01:002017-01-06T17:34:52.274+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Paulinahttps://www.blogger.com/profile/03019066163671851029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-77114620697689485732017-01-06T17:33:56.254+01:002017-01-06T17:33:56.254+01:00czy mogę pominąć drożdże i użyć samego zakwasu?czy mogę pominąć drożdże i użyć samego zakwasu?Paulinahttps://www.blogger.com/profile/03019066163671851029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-49174857129143072082016-12-10T14:41:24.550+01:002016-12-10T14:41:24.550+01:00witam, czy ten chleb można upiec w automacie do ch...witam, czy ten chleb można upiec w automacie do chleba?Basiahttps://www.blogger.com/profile/09250993579998547447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-88045893579064191682015-03-07T16:49:52.400+01:002015-03-07T16:49:52.400+01:00Cudowny! Rodzina go uwielbiaCudowny! Rodzina go uwielbiawiktoria.https://www.blogger.com/profile/12695943338994270745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-41204013087721402392015-02-25T22:04:06.673+01:002015-02-25T22:04:06.673+01:00Dziękuję Lisko za pyszne przepisy. Mam jedno pytan...Dziękuję Lisko za pyszne przepisy. Mam jedno pytanie odnośnie tego chleb. Dlaczego jeżeli chleb wyrasta fajnie w foremce i wcześnie, w piekarniku ani ruszy? Jest upieczony po przekrojeniu ale w ogóle w piekarniku nie rośnie.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10805937093310537067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-42230955250686640972015-02-25T20:12:51.211+01:002015-02-25T20:12:51.211+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10805937093310537067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-15821260658644913302015-02-18T14:36:04.493+01:002015-02-18T14:36:04.493+01:00Wszystko fajnie, tylko po co pakować do tego chleb...Wszystko fajnie, tylko po co pakować do tego chleba drożdże?<br /><br />www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/chleb-na-zakwasie/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10827906885046451814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-27938488304974530872014-01-08T19:03:09.636+01:002014-01-08T19:03:09.636+01:00Zrobione! Piekłam w okrągłej blaszce do ciast. Wyr...Zrobione! Piekłam w okrągłej blaszce do ciast. Wyrósł pięknie, skorka chrupiąca, miąższ idealny, taki chlebowy. W pierwszej chwili byłam zachwycona, ale nie ma zapachu takiego chlebowego ;-). Dałam też chyba xiutkę za mało soli, ale i tak jest smaczny bardzo (jak na pierwszy raz). Bardzo dziękuję za przepisy i milion porad na tym blogu :-)<br /><br />Dokarmilam dziś mój trzydniowy zakwas i nie pracuje wcale a wcale, poza tym zaczął hmm śmierdzieć jak dla mnie takim zacierem chyba właśnie. czekać, kombinować? Czy zacząć od nowa?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05887389918932093265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-36700918329060718812013-11-09T19:03:41.180+01:002013-11-09T19:03:41.180+01:00To mój czwarty chlebek na młodym zakwasie ale pier...To mój czwarty chlebek na młodym zakwasie ale pierwszy w 100 % udany ! Chrupiąca przypieczona skórka i delikatny puszysty środek rozpływający się w ustach , dopóki nie nabiorę wprawy ten chlebek będzie stanowił nasze codziennne pieczywo .Dziękuję bardzo :)<br />Jola Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02026992284878172422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-35410549458199558202013-06-25T19:36:16.483+02:002013-06-25T19:36:16.483+02:00A okrągły bochenek to w garnku żeliwnym tak?
Pozdr...A okrągły bochenek to w garnku żeliwnym tak?<br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08665167944216912642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-41944406431941127262013-02-16T10:25:05.436+01:002013-02-16T10:25:05.436+01:00a w garnku żeliwnym ile czasu i jaką metodą?:)a w garnku żeliwnym ile czasu i jaką metodą?:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11344032573492876675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-9837765775894778102012-09-30T11:46:59.038+02:002012-09-30T11:46:59.038+02:00Ja również upiekłam ten chlebek :) Dziękuję za prz...Ja również upiekłam ten chlebek :) Dziękuję za przepis - z wyglądu jest nieco inny, może przez słonecznik, a może przez to, że miałam dość wąską foremkę. No i ilość soli w przepisie jest chyba jednak zbyt mała :)<br /><br />Zapraszam do obejrzenia fotek http://helineth.blogspot.com/2012/09/99-thing-to-do-upiec-chleb.htmlWiolahttps://www.blogger.com/profile/05902393058033593250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-58660843643151166982012-06-30T11:46:36.678+02:002012-06-30T11:46:36.678+02:00Zrobiony w dniu wczorajszym! Bardzo smaczny chlebe...Zrobiony w dniu wczorajszym! Bardzo smaczny chlebek w sam raz na początek przygody z zakwasem :)<br />Ogromnie polecam!Kasieńkahttps://www.blogger.com/profile/03116115919426004126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-53007059794986085922012-06-19T00:08:55.635+02:002012-06-19T00:08:55.635+02:00Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Upiekłam swój pier...Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Upiekłam swój pierwszy chleb! Jest północ, a ja siedzę i wsuwam cieplutki chlebek z masełkiem. Kocham go! Nie chcę nic innego. A mąż prosi, żebym już przestała jeść, bo chciałby jutro kolegom w pracy pokazać jak chlebek może smakować:)<br />Jutro rano piekę następny:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-78133205995767347572012-05-05T10:16:10.972+02:002012-05-05T10:16:10.972+02:00Witam. Imponujący zbiór przepisów i porad, gratulu...Witam. Imponujący zbiór przepisów i porad, gratuluję i mam pytanie, banalne ale muszę je zadać. Otóż, kilogramowa forma jakie ma wymiary?:)))))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-64604287354942393002012-04-05T22:35:16.845+02:002012-04-05T22:35:16.845+02:00Wczoraj zrobiłam..pyszny chlebek..Wczoraj zrobiłam..pyszny chlebek..Bożenahttps://www.blogger.com/profile/14856951771575634261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-63119667190728310192012-03-31T11:31:20.574+02:002012-03-31T11:31:20.574+02:00Robiłam wczoraj ten chlebek na moim pierwszym zakw...Robiłam wczoraj ten chlebek na moim pierwszym zakwasie i rósł jak szalony. Wyszedł pyszny i pięknie wyrośnięty, sama zobacz:http://duringthefreetime.blogspot.com/2012/03/biay-chleb-na-zakwasie.html<br />Dzięki Twoim przepisom wszystko jest tak zrozumiałe i proste;)Angelika Szostakhttps://www.blogger.com/profile/08381363669582739053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-40156974220422752152012-03-23T22:26:24.808+01:002012-03-23T22:26:24.808+01:00Czy można zostawić chleb na noc, aby wyrastał, już...Czy można zostawić chleb na noc, aby wyrastał, już w foremce? A rano upiec?kamila.pychaciastahttp://www.pychaciasta.bloog.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-80366780212668878962012-01-07T13:33:07.496+01:002012-01-07T13:33:07.496+01:00Piękny! Czy można upiec ten chleb na zakwasie z mą...Piękny! Czy można upiec ten chleb na zakwasie z mąki pszennej razowej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-49440775320660466422012-01-05T16:57:43.267+01:002012-01-05T16:57:43.267+01:00Witam, chciałam spytać czy chleb który odstawiam d...Witam, chciałam spytać czy chleb który odstawiam do wyrośnięcia na 2 h ma być odstawiony w ciepłe miejsce, czy nie ma to znaczenia.<br /><br />Drugie pytanie: czy jak dokarmię zakwas i urośnie po 2 h czy mogę od razu użyć go do pieczenia.<br />Proszę o pomoc !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-1772744249495436372011-09-26T20:11:56.179+02:002011-09-26T20:11:56.179+02:00Czy to normalne, że chleb po drugim leżakowaniu op...Czy to normalne, że chleb po drugim leżakowaniu opada? a może powinnam go delikatniej wrzucić do piekarnika?:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-8659145141209971752011-07-29T22:46:19.049+02:002011-07-29T22:46:19.049+02:00Udał się, od początku do końca :) Dzięki serdeczne...Udał się, od początku do końca :) Dzięki serdeczne za pyszny przepis :)Magda Baranhttps://www.blogger.com/profile/16847488595700981738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-86890991166986478032011-06-19T22:22:02.099+02:002011-06-19T22:22:02.099+02:00zrobiłam wyszedł pyszny ale mam pytanie. w mojej t...zrobiłam wyszedł pyszny ale mam pytanie. w mojej teflonowej keksówce gdy sie upiekl bo wierzch był juz mocno przyrumieniony gdy go wyciagnelam a był jeszcze cieply dól byl jeszcze lekko wilgotny, wiec wyjelam i wlozyłam ponownie do piekarnika zeby sie dopiekl. po 10 minutach byl ok. czy to moja wina, ciasta czy foremki?Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-73075538455508374512011-06-14T14:42:16.894+02:002011-06-14T14:42:16.894+02:00Dziekuje,Twoj blog jest genialny!Dziekuje,Twoj blog jest genialny!Anonymousnoreply@blogger.com