tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post128140867120168038..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Chleb z semolinąLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-42481544494817765902010-05-02T12:11:16.578+02:002010-05-02T12:11:16.578+02:00chlebek pyszny! wczoraj zrobilam (posmarowalam go ...chlebek pyszny! wczoraj zrobilam (posmarowalam go roztrzepanym jajkiem i posypalam ziarenkami sezamu),rodzinka zachwycona.Bochenek zniknal w ciagu kilku godzin,a ja juz sie zastanawiam co zrobie tym razem. Moze chaleczke?<br />pozdrawiam i dziekuje barrdzo z przepis:)<br />RudaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-48573240018176724352010-04-30T19:35:14.363+02:002010-04-30T19:35:14.363+02:00Można dać ok. 15-20 g świeżych drożdży i postępowa...Można dać ok. 15-20 g świeżych drożdży i postępować zgodnie z przepisem.<br />Pozdrawiam :)Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-16459182905228853482010-04-30T17:03:12.550+02:002010-04-30T17:03:12.550+02:00Lisko,czy zamiast drozdzy instant mozna uzyc swiez...Lisko,czy zamiast drozdzy instant mozna uzyc swiezych? bo mam wlasnie zbedny kawalek w lodowce:) jesli tak,to ile ich dac i czy zmienic jakos kolejnosc postepowania podczas robienia chleba.pozdrawiam:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-50168097435665344112009-09-20T15:44:13.545+02:002009-09-20T15:44:13.545+02:00Zrobiłam , zrobiłam , zrobiłam !!!!
dwa bochenki ....Zrobiłam , zrobiłam , zrobiłam !!!!<br />dwa bochenki .. sa malutkie wiec mysle ze spokojnie mozna uformowac jeden duzy , chlebus jest pyszny !!! to pierwszy jaki zrobilam z mąka durum , mysle ze ta niesamowita skórka (wiesz o czym mowie Lisko :)) prawda ?? :):) to zasluga własnie tej maki . Polecam naprawde ,dalam sprobowac moim znajomym byli zachwyceni i złożyli zamowienia !! Ale ja podałam im adres strony :) i zyczylam powodzenia :DAgus844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-70954529350627741842009-09-18T12:35:14.844+02:002009-09-18T12:35:14.844+02:00Agusiu, ja robię dwa bochenki. Można też jeden bar...Agusiu, ja robię dwa bochenki. Można też jeden bardzo duży.<br />Drzwiczki uchylasz tylko na chwilę, by uleciała para (10-15 sekund).<br />Powodzenia!Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-22811142511575348102009-09-18T12:29:24.182+02:002009-09-18T12:29:24.182+02:00Witam Lisko :)))
czy dobrze zrozumialam, to przepi...Witam Lisko :)))<br />czy dobrze zrozumialam, to przepis na dwa bochenki ? a czy te drzwiczki od piekarnika maja zostac troszeczke uchylone do konca pieczenia czy uchylic na moment i zamknac ponownie?Agus844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-28892944045618618402009-06-21T11:31:28.101+02:002009-06-21T11:31:28.101+02:00Atrio,
ciasto odstawiasz do wyrastania, po 45 minu...Atrio,<br />ciasto odstawiasz do wyrastania, po 45 minutach składasz na pół i potem jeszcze rośnie 45 minut.<br />Koszyczki kupisz w internecie, np na Allegro.<br />Pozdrawiam serdecznie:)Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-49886909190977524572009-06-20T10:43:58.617+02:002009-06-20T10:43:58.617+02:00Dziewczyny a gdzie wy kupujecie koszyczki do wyras...Dziewczyny a gdzie wy kupujecie koszyczki do wyrastania? Ja cały Kraków nieomal obeszłam, sklepy ekologiczn,e "Kuchnie świata", Kleparz i nic...<br /><br />Co do przepisu też mam pytanie: ciasto ma wyrastać 1,5 h i dopiero 45min później go "odgazowujemy" i układamy w bochenki?<br /><br />Atria CAtria Cnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-61775772506856602882009-05-23T17:58:23.322+02:002009-05-23T17:58:23.322+02:00Lisko co mam zrobić ,żeby wyrośnięty chleba po wyj...Lisko co mam zrobić ,żeby wyrośnięty chleba po wyjęciu z koszyczka nie opadał? Staram się po prostu przewrócić go na nagrzaną blachę szybkim ruchem, ale zawsze po takim zabiegu chleb, nawet najlepiej wyrośnięty, mocno opada<br />Pozdrawiam<br />BeataBeatahttps://www.blogger.com/profile/14110689911750085029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-25273899825680438472009-05-21T17:55:58.370+02:002009-05-21T17:55:58.370+02:00rzeczywiście zapowiada się na łatwy więc się chyba...rzeczywiście zapowiada się na łatwy więc się chyba skuszę...czy może byc taka maka: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=962&idc=6&page=Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-31981105256246809222009-05-20T20:33:02.253+02:002009-05-20T20:33:02.253+02:00lubie takie chleby, musi być bardzo puszysty prawd...lubie takie chleby, musi być bardzo puszysty prawda?<br />szkoda, że w mojej mieścinie nie uświadczysz semoliny :(Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-85841010077449976262009-05-20T18:20:17.207+02:002009-05-20T18:20:17.207+02:00wygląda tak pięknie ten chelb... tak chrupiąco :)wygląda tak pięknie ten chelb... tak chrupiąco :)marilynhttps://www.blogger.com/profile/13076008251949061353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-83629743843780778392009-05-20T17:57:29.489+02:002009-05-20T17:57:29.489+02:00Śliczny jest! a jak już napisałaś, że z bruschettą...Śliczny jest! a jak już napisałaś, że z bruschettą...Glimmerhttps://www.blogger.com/profile/00508083860166021106noreply@blogger.com