tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post1108425962498485410..comments2023-10-12T14:00:54.631+02:00Comments on Pracownia Wypieków: Bagietki krok po krokuLiskahttp://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-76264844191307900532013-02-04T12:50:21.059+01:002013-02-04T12:50:21.059+01:00Po lekturze świetnego wpisu biorę się za robotę, t...Po lekturze świetnego wpisu biorę się za robotę, to moje pierwsze bagietki, oby wyszły :) MUSZĄ!Kulinarny Zenithttps://www.blogger.com/profile/12686450876286937477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-53491658071760106912012-12-30T00:19:04.387+01:002012-12-30T00:19:04.387+01:00Witam zrobilam dzis bagietki niestety bez blachy b...Witam zrobilam dzis bagietki niestety bez blachy bo jeszcze po zamowieniu jej na allegro nie doszla.zrobilam wedlug przepisu pieknie rosly niestety piekarnik mam gazowy wiec lod odpadl postawilam naczynko z woda i spryskalam piekarnik ale mmo pieknemu urosnieciu bagietki od spodu wyszly twarde i jakies malo puszyste. Nie wem co zle wyszlo nie dodalam tylko cebuli z oliwa bo domownicy chcieli zwykle i gryzli je jak suchary troche... co poszlo nie tak?Carycahttps://www.blogger.com/profile/09202069230018826048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-38269699308754564092012-01-08T15:18:56.823+01:002012-01-08T15:18:56.823+01:00zrobiłam zamiast bagietki małe bułeczki, z większą...zrobiłam zamiast bagietki małe bułeczki, z większą ilością cebuli - wyszły rewelacyjnie!<br /><br />no i oczywiście - dzięki za cudnego bloga :]Ticohttps://www.blogger.com/profile/06163887980243219717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-24171762251798581582011-10-31T13:20:08.853+01:002011-10-31T13:20:08.853+01:00http://allegro.pl/perforowana-podwojna-forma-do-ba...http://allegro.pl/perforowana-podwojna-forma-do-bagietek-38x17cm-i1890313368.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-81571826749808750312011-09-02T13:38:21.950+02:002011-09-02T13:38:21.950+02:00Lisko a jakiej firmy masz tą formę do bagietek? Po...Lisko a jakiej firmy masz tą formę do bagietek? PozdrawiamIlonahttps://www.blogger.com/profile/09799794748482540648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-66828112943071598152010-09-29T17:44:31.747+02:002010-09-29T17:44:31.747+02:00jesli mam wymieszac drożdże z mąką i suchymi skład...jesli mam wymieszac drożdże z mąką i suchymi składnikami (na samym początku), to po prostu wrzucic drożdże i czekać, aż mikser je pokawałkuje, czy mam te drożdże wcześniej zalać wodą i dać im 5 minut?Marianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-64116147056282979002010-07-04T21:25:06.732+02:002010-07-04T21:25:06.732+02:00w tym wypadku suszonych można dać tyle samo, co św...w tym wypadku suszonych można dać tyle samo, co świeżych.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-62178154027245748552010-07-04T14:29:20.767+02:002010-07-04T14:29:20.767+02:00ponawiam czyjes pytanie - ile nalezy dodac tych dr...ponawiam czyjes pytanie - ile nalezy dodac tych drozdzy instant? pozdrawiam serdecznie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-83918667076493550722010-05-19T21:06:03.908+02:002010-05-19T21:06:03.908+02:00A co dokładnie jest nie tak, czy ciasto rośnie?A co dokładnie jest nie tak, czy ciasto rośnie?Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-69569125998654993582010-05-19T20:49:06.210+02:002010-05-19T20:49:06.210+02:00Droga Lisko! POMOCY!!!
Nie rosnie mi ciasto! Prob...Droga Lisko! POMOCY!!!<br /><br />Nie rosnie mi ciasto! Probuje juz 5 chleb z Twojego blogu , i nic<br />Zakaly wychodza. Mieszkam w USA i nie mam swiezych drozdzy. Czy to moze byc problemem?<br />UZywam suchych instant.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-2889910138538584402010-04-29T11:14:45.886+02:002010-04-29T11:14:45.886+02:00M. wrócił do domu po całym, ciężkim dniu w biurze....M. wrócił do domu po całym, ciężkim dniu w biurze... Kiedy zobaczył, że czeka na niego pieczywko upieczone w domku, był w niebowzięty :) Chodził szczęśliwy do końca dnia :) Wpałaszował jedną bagietkę jeszcze gorącą, drugą może godzinę później :) Dziękuję za przepis- jest idealny :)<br />Co do formowania bagietek, to chyba jeszcze potrzebuję trochę wparawy, bo jednak nieco się rozeszły na boki, ale nie była to jakaś duża deformacja. <br />Lisko, dziękuję i pozdrawiam...<br />a dziś piekę inne bułeczki z Twojej Skarbnicy :)<br />Pomyślności :)<br />PatrycjaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/06984919005274246087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-58271112426382123412010-04-28T14:12:23.363+02:002010-04-28T14:12:23.363+02:00Bardzo dziękuję za pomoc :) Uformowałam właśnie ba...Bardzo dziękuję za pomoc :) Uformowałam właśnie bagietki i wyłożyłam na blachę :) Ku mojemu zaskoczeniu całkiem przyjemnie się z nimi pracowało :) Bardzo jestem ciekawa końcowego efektu :) Napiszę na pewno co też wyszło z moich bagietkowych poczynań :)<br />Serdeczne i wiosenne pozdrowienia przesyłam z Sudetów :)<br />PatrycjaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/06984919005274246087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-84026227281178823522010-04-28T13:54:37.012+02:002010-04-28T13:54:37.012+02:00Patrycjo,
proponuję, żeby uformować bagietki tak, ...Patrycjo,<br />proponuję, żeby uformować bagietki tak, jak na zdjęciu, a następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając między bułkami odstępy (min. 4-5 cm). Nagrzać piekarnik do wymaganej temperatury i wstawić wyrośnięte i ponacinane bułki. Powinno być ok :)<br />Pozdrawiam!Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-39568622102315830462010-04-28T13:16:45.974+02:002010-04-28T13:16:45.974+02:00Droga Lisko... a w zasadzie Pani Lisko :) Właśnie ...Droga Lisko... a w zasadzie Pani Lisko :) Właśnie zrobiłam ciasto i swobodnie sobie rośnie... ale ku mojej rozpaczy właśnie dostrzegłam, że bagietki należy piec w specjalnej formie i o zgrozo! Nie posiadam takiej :( Co robić? Jak ułożyć ciasto, by się nie "rozjechało" na boki? Proszę o pomoc.<br />Pozdrawiam,<br />Patrycja<br /><br />P.S. Gratuluję Bloga, jest fenomenalny :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/06984919005274246087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-57490563900422241072010-02-27T12:06:02.089+01:002010-02-27T12:06:02.089+01:00Piekłam na programie basic, korzystałam z przepisu...Piekłam na programie basic, korzystałam z przepisu powyżej czyli na bagietki z cebulą i makiem ale ta sama historia działa się także podczas chleba z musli a nawet podczas korzystania z gotowych mieszanek ze sklepu. O ile w takim razie powinnam zmniejszać tą ilość płynów? I dziękuje Lisko za szybką odpowiedź i chęć pomocy, właśnie pocieszam się ciastem drożdżowym z masłem i kakao, to Twoje ciasto to jedyne co niezadownie wyrasta.Martahttps://www.blogger.com/profile/11117032203060136242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-27724852388574990762010-02-27T08:14:58.381+01:002010-02-27T08:14:58.381+01:00Prawdopodobnie za dużo drożdży i/lub płynów.
Napis...Prawdopodobnie za dużo drożdży i/lub płynów.<br />Napisz mi, proszę, z którego przepisu korzystałaś i na jakim programie piekłaś.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-66411398520983413132010-02-26T19:40:21.451+01:002010-02-26T19:40:21.451+01:00Lisko pomocy!
Piszę już w ostatecznej desperacji,...Lisko pomocy!<br /><br />Piszę już w ostatecznej desperacji, bagietki właśnie wyjechały z piekarnika i wyszły wspaniale, więc nie o nie chodzi a o maszynę do pieczenia! Równolegle z bagietkami wstawiłam też chlebek w maszynie i stało się to co dzieje się zawsze a nad czym nie mogę przejść obojętnie- chlebek opada i ma dołek. Nie jestem aż taką purystką aby po jednym niepowodzeniu Cię zajmować ale po prostu od czasu zakupu mojej maszyny (miesiąc temu) jeszcze żaden chlebek nie urósł nie zapadając się potem. Jestem absolutnie sfrustrowana tym ciągiem niepowodzeń, nie wiem od czego to może zależeć, wszystkie pomysły mi się skończyły dlatego Ciebie proszę o pomoc. <br /><br />Pozdrawiam, z garbem i chmurą nad czołemMartahttps://www.blogger.com/profile/11117032203060136242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-31843254071595207212010-02-25T08:29:29.798+01:002010-02-25T08:29:29.798+01:00Dziękuję za ten przepis - cudowny! Z braku czasu p...Dziękuję za ten przepis - cudowny! Z braku czasu piekę wg tego przepisu chleb w maszynie (3 h 50 min) i jest przepyszny. Moja rodzina jest zachwycona, a ja nie nadążam z kolejnymi wypiekami. Piekłam też chleb ziemniaczany z koperkiemi i mleczny - bardzo dobrze wychodzą. Co jakiś czas piekę tzn. moja maszyna piecze) drożdżówkę z migdałową kruszonką, ale nie mam tak krótkiego programu i zawsze jest przypieczona od spodu. Proszę w imieniu początkujących "maszynistów" o więcej przepisów dla takich laików jak ja. Pozdrawiam ciepło na przedwiośniu.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/17034360025653565272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-67189124990828279702010-01-06T13:56:28.042+01:002010-01-06T13:56:28.042+01:00Ratunku !!
Wczoraj upiekłam według przepisu 3 bagi...Ratunku !!<br />Wczoraj upiekłam według przepisu 3 bagietki, przyszła forma do ich pieczenia więc cieszyłam się bardzo, po upieczeniu wyglądały cudnie, ale ... było dość twarde - skórka. Dzisiaj - mogłabym nimi kogoś nieźle pokiereszować. Dlaczego tak się stało ? Co zrobiłam źle??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-88737765018465432592009-12-10T11:03:33.630+01:002009-12-10T11:03:33.630+01:00Zrobiłam te bagietki i jestem zachwycona! Szczegól...Zrobiłam te bagietki i jestem zachwycona! Szczególnie tą cebulą w środku i chrupiącą skórką (trochę mi się przypiekła, ale zasugerowałam się ciemnym kolorem skórki na zdjęciu chyba). Nie dość, że cudownie pachniały podczas pieczenia, były przepyszne tuż po wyjściu z pieca, to jeszcze wciąż mi pachną, kiedy robię sobie z nich kanapki do pracy (tuż po wystudzeniu wstawiłam do zamrażarki i wyjmuję codziennie w ramach potrzeby. Rozmrożone nie są tak miękkie jak świeże, ale przynajmniej nie suszą się szybko i mam w miarę świeże pieczywo na cały tydzień). W ogóle jestem wierną czytelniczką twojego bloga i wiele przepisów ożywiam w mojej kuchni, ale te bagietki wyszły tak przepyszne, i tak się ciągle nimi zachwycam, że zasługują na komentarz. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam!Milkahttps://www.blogger.com/profile/14934490142643278202noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-28698926431183250332009-12-03T09:11:23.889+01:002009-12-03T09:11:23.889+01:00Co do blachy na bagietki: jest taki sklep 'Ale...Co do blachy na bagietki: jest taki sklep 'Ale Dobre' w necie, mają formy na 2 i na 3 bagietki, wąłsnie kupilam podwojna i jutro biore sie za bagietki :)<br />Zaszalalam tez i kupilam silikonową stolnicę, której nie trzeba podsypywać mąką, bo się do niej ciasto nie klei. Jeszcze nie używałam, ale dam znać jak wyszło :)Dorotahttps://www.blogger.com/profile/02929171378817367262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-86154219179860803782009-08-03T01:07:57.511+02:002009-08-03T01:07:57.511+02:00Witaj Lisko :)
Dzisiaj powtórnie zrobiłam bagietki...Witaj Lisko :)<br />Dzisiaj powtórnie zrobiłam bagietki ale dla odmiany mieszając pół na pół mąkę chlebową 850 i pszenną 480. Muszę napisać z pełną stanowczością, że wyszły świetne i w kilka osób spałaszowaliśmy 8 bagietek z dodatkami z wielką przyjemnością. Ale czemu się dziwić w końcu przepis jest szybki, ławy i zdecydowanie wart grzechu!<br />Pozdrawiam serdecznie<br />Olga SmileOlga Smilehttp://www.smakimprezy.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-2125087890557567072009-07-25T12:39:31.180+02:002009-07-25T12:39:31.180+02:00Witaj Lisko,
Cudowne bagietki aż pachną przez moni...Witaj Lisko,<br />Cudowne bagietki aż pachną przez monitor, nie wiele myślałam tylko przystąpiłam do działania :) <br />Właśnie wyrabia mi ciasto a ja czekam z wielką niecierpliwością na chrupiące bagietki, które podam dzisiaj jako część węglowodanowa do obiadu dla znajomych we włoskim stylu. Będzie wyjątkowo aromatycznie do bagietek nie dodałam maku ale w zamian zastąpiłam go drobniutko pociętym rozmarynem, więc z towarzystwie masełka czosnkowego powinno być pysznie!<br />Dziękuję za przepis na piękne i równie smaczne bagietki!<br />Pozdrawiam serdecznie<br />Olga SmileOlga Smilehttp://www.smakimprezy.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-82123570392756012292009-04-03T20:10:00.000+02:002009-04-03T20:10:00.000+02:00To i ja dziś wypróbowałam przepis. Idę konsumowac ...To i ja dziś wypróbowałam przepis. Idę konsumowac - obaczym cóz to za cudo. Pachnie pysznie! :-)MałGosiahttps://www.blogger.com/profile/06900052424592394232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3080264515887344444.post-73070623052280815352009-02-03T09:30:00.000+01:002009-02-03T09:30:00.000+01:00zrobilam chleb i co? jedyny komentarz: alleluja!(t...zrobilam chleb i co? jedyny komentarz: alleluja!<BR/>(teraz mam przerabane bo musze robic non stop sobie rodzina zazyczyla.. )Unknownhttps://www.blogger.com/profile/08050175217210937267noreply@blogger.com